Miksi elämäntapamuutos saattaa jäädä helposti kesken tai jopa aloittamatta?


LIIAN RASKAS LÄHTÖ
Usein muutosprojekteihin lähdetään liian kovalla tekemisellä, josta syntyy usein kiinnostuksen lopahtaminen, kun keho ja mieli ei jaksakaan.
Mieti tämä esimerkki : teet ruokaa ja lisäät heti ihan liikaa suolaa. Kerkeät jopa sekoittaa sen koko suolan määrän ruokaasi. Maistat sitä ja mietit että no kai tämä on pakko silti syödä. Ruoka maistuu pahalta ja et aio syödä sitä uudestaan ja heität sen roskikseen.
Vs
Olisit lisännyt suolan määrää pikkuhiljaa ja saanut täydellisen makuelämyksen, kun maltat maistella ruokaa ruoan laiton yhteydessä TAI sulla on pomminvarma sulle sopiva ohje tähän kyseiseen ruokaan.

Vie tämä sama esimerkki treenin ja ruokavalioiden viidakkoon. Se toimii samalla tavalla!


ALOITTAMINEN TEHDÄÄN LIIAN VAIKEAKSI
Ajattelet ehkä, että hyvään kuntoon pääseminen vaatii järjettömän määrän työtä, aikaa, panostusta ja osaamista joten ajatuskin aloittamisesta tuntuu sen vuoksi työläältä. Entäs jos olisitkin tyytyväinen aluksi siihen, että lisäsit päivääsi arkiaktiivisuutta ja yhden salitreenin/jumpan. Sinun ei tarvitse ”osata treenata” heti. Aloita sinulle helpoimmista liikkeistä tai laitteista. Tai lisäät päivääsi enemmän kasviksia vs että laittaisit koko paletin uusiksi yhdellä rysäyksellä.


TAVOITTEET OVAT LIIAN PIENELLÄ AIKAJANALLA.
Muutosprosessi tarvitsee siis aikaa ja makustelua. Jos asetat tavoitteita liian lyhyelle ajalle tulet turhautumaan, sillä ne ei toteudu. Tee siis pidempi aikajana itsellesi ja pilko tavoitteita pienempiin osiin. Tällöin onnistut useammin ja jaksat jatkaa. Loppujen lopuksi olet muodostanut hyviä tapoja ja rutiineja, joilla jaksat jatkaa jopa ilman suurempia tavoitteita tai motivaatiota.


TERVETULOA :)

Treeni terveisin
​​​​​​​Power Gym Hamina - henkilökunta