tervetuloa powerille.
​​​​​​​miksi treenata kuntosalilla?

Ekamin opiskelijoille tarjoamme 5 kerran kortin veloituksetta. Näet kampanjat sivun alareunasta.

Salille kulku tapahtuu kätevästi mobiilisovelluksen avulla


PAINOHARJOITTELUSTA HARRASTUS? MITÄ HYÖTYÄ KUNTOSALILLA KÄYMISESTÄ ON?

​​​​​​​Hyödyllistä se on niin terveydelle kuin kehon ulkoiselle olemuksellekin. Voima on myös palkitsevaa – se kehittyy kunto-ominaisuuksista nopeimmin!


HYVIÄ SYITÄ TREENATA KUNTOSALILLA


LIHASMASSA PYSYY YLLÄ

Painoharjoittelusta kiinnostuneelle kuntosalitreeni on monella tapaa hyödyllistä. Eräs merkittävimmistä hyödyistä on aineenvaihdunnan ylläpito. Aineenvaihdunnan, ja sitä kautta levossa kulutettujen kaloreiden määrä riippuu pitkälti lihasmassan määrästä. Jos sitä on vähän, levossa kuluu vähän kaloreita. Iso lihasmassan määrä taas kiihdyttää kalorinkulutusta.

Kuntosali harjoittelu on hyvä tapa ylläpitää lihasmassaa ja halutessasi voit kasvattaa sitä.

LIHASVOIMA KASVAA

Kuntosaliharjoittelu puree todella nopeasti, sillä lihasvoima on nopeimmin kehittyvä fyysisen kunnon osa-alue. Se saattaa kasvaa kymmenen prosenttia muutaman ensimmäisen harjoituksen aikana.

Muutamassa kuukaudessa voimatasot treeniliikkeissä nousevat tyypillisesti 30-50 prosenttia, mutta monissa harjoitusliikkeissä lihasvoima voi jopa kaksinkertaistua tässä ajassa. Tämä jos mikä motivoi treenaamaan! Parantunut lihasvoima näkyy myös kuntosalin ulkopuolella: ennen raskaalta tuntuneet asiat sujuvat kuin leikiten. Myös muut liikuntalajit, kuten pallo- ja mailapelit sekä kestävyyslajit kulkevat paremmin, kun kehoa liikuttaa tehokkaampi moottori, eli tässä tapauksessa vahvemmat lihakset.

KROPPA MUOKKAANTUU

Voimaharjoittelu on tehokkain tapa muokata kehoa. Punttien parissa lihasmassa voi kasvaa yllättävän nopeasti, alkuvaiheessa jopa yhden kilon kuukausivauhtia, jos treenataan todella tiukasti. Kuntosalitreenin kiinteyttävät vaikutus alkaa myös näkyä nopeasti. Kädet vastaavat yleensä treeniin nopeimmin – rasvaa palaa ja lihaskudos kehittyy, jolloin esimerkiksi ojentajat tuntuvat kiinteämmiltä jo parin viikon jälkeen.

Jos et tavoittele lihasmassan kasvua, ei siitä kannata toisaalta olla liian huolissaan. Lihasmassan ylläpito, joka on tärkeää hyvinvoinnin kannalata vaatii tehokasta harjoittelua.

Salitreeni edistää terveyttä. Voimaharjoittelu myös laskee verenpainetta, kolesteroliarvot kohenevat, sokeriaineenvaihdunta paranee ja luusto vahvistuu. Ja mikä parasta oma olo paranee lisääntyneen energian ansiosta ja mahdollisesti muuttuneen peilikuvan ansioista.

Kuinka usein kannattaa harjoitella ja miten pääsen alkuun?

Voima ja lihasmassa kasvavat todella tehokkaasti kahdella harjoituskerralla viikossa. Kolme kertaa alkaa olla alkuvaiheessa ehdoton maksimi, sillä lihasvoiman ja lihasmassan kehittymien tapahtuu levossa, ei treenin aikana. Kaksi viikoittaista harjoitusta myös pitävät lepoaineenvaihdunnan mukavilla kierroksilla käytännössä koko ajan.

Kuntosalitreeni kannattaa aloittaa ohjatusti, jos on suinkin mahdollista. Ohjaajan avulla suoritustekniikka ja sopivat painot on helppo tarkistaa kohdalleen. Myös kuntosalilla toiminen ja laitteiden säädöt tulevat helpommin tutuksi.

Millainen ohjelman tulee olla?

Kuntosalitreeni kannattaa ehdottomasti aloittaa koko kehon harjoitusohjelmasta. Alussa jopa 5-6 liikettä eri lihasryhmille riittää, mutta pikku hiljaa määrä kannattaa nostaa 8-10 liikkeeseen.

Sopiva toistomäärä treenin alkuvaiheessa on noin 8-12 toistoa. Eli sama liikesuoritus tehdään 8-12 kertaa peräkkäin. Silloin lihasvoima kasvaa tehokkaasti, mutta toistomäärä on kuitenkin sen verran korkea, että vammariski on hyvin pieni. Yleinen ohje ”pitkistä sarjoista ja pienistä painoista” ei ole lopulta kovin hyvä vinkki, sillä pitkillä, yli 15 toiston sarjoilla lihasvoima ei enää kehity yhtä tehokkaasti eikä lihasmassa pysy yhtä hyvin yllä.

Yhtä vaikkapa 8-12 toiston kokonaisuutta kutsutaan sarjaksi. Jo yksi harjoitussarja per liike riittää kasvattamaan voimaa ja kiihdyttämään aineenvaihduntaa. Harjoittelusta kannattaa kuitenkin tehdä pikkuhiljaa nousujohteista ja nostaa sarjamäärä 2-3 tasolle. Yhden sarja välissä on hyvä huilata 1-1,5 minuuttia. Taukojen pituuteen sopii hyvin seuraava nyrkkisääntö: jos kuntosalilla ei tule hiki, kannattaa palautumisaikoja lyhentää. Jos taas tehtyjen toistojen määrä samalla painolla tippuu vaikkapa 12 toistosta 8 toistoon sarjojen edetessä, kannattaa huilia hieman kauemmin.

Harjoittelussa tulisi käyttää sen verran isoja painoja, että tavoitetoistot saa juuri ja juuri tehtyä. Suoritustekniikka ei silti saa hajota. Tähän kannattaa kiinnittää huomiota, sillä tutkimusten mukaan ihmiset valitsevat luontaisesti liian kevyet harjoituspainot treenin alkuvaiheessa. Purista siis vielä vähän sen jälkeen, kun lihaksessa alkaa tuntua väsymystä. Älä myös pelkää lisätä harjoituspainoja. Kuten sanottu, lihasvoima on nopeimmin kehittyvä kunnon osa-alue, joten harjoituspainoja pitäisi useimmissa liikkeissä pystyä lisäämään harjoittelun alkuvaiheessa vähintään viikoittain.

Kiitos,kun luit tähän asti.

Kuntosali harrastus on hyvä harrastus ja sen voi aloittaa kuka tahansa lähtötilanteesta riippumatta. Mikäli tarvitset apua harjoittelun aloittamiseen autamme mielellämme. Meihin voit ottaa yhteyttä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen hamina@powergym.fi tai soittamalla numeroon 0505503328


KAMPANJAT

Power Gym Hamina tarjoaa Ekamin opiskelijoille 5 kerran kortin veloituksetta. Kortin voit lunastaa tulemalla paikan päälle tiistaisin klo 16-19 välisenä aikana tai rekisteröitymällä sovellukseemme ja lähettämällä sähköpostilla kuvan opiskelija kortistasi. Nyt myös opiskelijahintaan Power Gym 24/7 jäsenyys 39,90€/4vk (norm 49€/4vk). Tarjous lunastettavissa opiskelijakorttia vastaan.

Tervetuloa treenaamaan kanssamme.